Vuelta 2017

Vuelta 2017

De Vuelta a España van 2017 start op zaterdag 19 augustus met een ploegentijdrit in de Franse stad Nîmes, waarna de finish ruim drie weken later in Madrid is. Het parcours kenmerkt zich door negen aankomsten bergop, waarbij de vermaarde Angliru op de een-na-laatste dag een klassementsmaker/breker is. Daarnaast springt de aankomst in de Sierra Nevada na een klim van liefst 30 kilometer in het oog.

De 17e etappe

De 17e etappe begint in Villadiego en leidt naar Alto de los Machucos, een Cantabrische verschrikking die ook wel de Collado de la Espina wordt genoemd. De klim is 7,3 kilometer tegen 8,6% en daarbij zitten stroken tot 26%.  Van deze klim van 7,3 kilometer is eigenlijk niet heel veel bekend. Het eerste gedeelte van de klim liegt er niet om met stukken waarbij het stijgingspercentage oploopt tot 26%. En als de renners denken dat ze het daarna gehad hebben, komen ze bedrogen uit. Na een lichte afdaling van pak ‘m beet 500 meter verschijnt er nog ‘muur’ van 25%. Gelukkig vlakt het daarna wat af en kunnen ze de benen losschudden om de volgende 3,5 kilometer van de klim te volbrengen. Dit gaat met een stijgingspercentage dat bijna constant boven de 10% zit. Al met al een klim die bij veel (het hele peloton?!) angst zal inboezemen.

De beklimming bestaat uit slecht asfalt en platen beton en het is te hopen voor de renners dat de weergoden ze goed gezind zijn. Ik gok dat je bij regen geen grip zal hebben en te voet komt te staan, als dat bij droog weer ook al niet het geval zal zijn met deze percentages. Misschien ligt het klassement in een plooi, maar wanneer je op ‘Los Machucos’ geparkeerd staat is het maar de vraag of je überhaupt nog boven komt. Hieronder zie je een video van de klim, gemaakt door een motorrijder. Hierop is goed te zien hoe onregelmatig en steil de beklimming is. De percentages bovenin beeld komen niet helemaal overeen met de percentages uit het roadbook van de Vuelta, maar dat het steil is moge duidelijk zijn.

Contador stopt

De organisatie van de Vuelta a España heeft dinsdag besloten om de afzwaaiende Alberto Contador te eren door hem in de aanstaande editie van de Ronde van Spanje het rugnummer 1 toe te bedelen.

De 34-jarige Contador maakte maandag bekend dat hij na de Ronde van Spanje afscheid neemt als wielrenner. De Madrileen won de Vuelta drie keer, in 2008, 2012 en 2014. Vorig jaar werd hij vierde, achter Nairo Quintana, Chris Froome en Esteban Chaves.

Quintana reed dit jaar al de Ronde van Italië en de Ronde van Frankrijk en zal zijn titel daarom niet verdedigen in Spanje.

Shimano Service Center

Openingstijden

Zondag en Maandag Gesloten
Dinsdag – Donderdag 8:30 – 18:00
Vrijdag 8:30 – 21:00
Zaterdag 8:30 – 17:00

Adres

Rijwielhandel Kroone Liefting
Rijksweg 137
1906 BG Limmen
Tel algemeen: 072 5051239
Tel werkplaats: 072 5052269

ANWB fietsverzekering

Kroone Liefting op Facebook

Korting voor lechampion leden

Het laatste nieuws

Recente aanbiedingen