2400 m² winkelplezier
Alle grote merken op voorraad
Shimano Service Center
Deskundig advies en uitstekende service

MENU

×

Verlichting

Het is veilig om het verlichting te fietsen. Niet alleen 's avonds maar ook overdag. Omdat het drukker wordt op de wegen is het belangrijk zichtbaar te zijn voor andere weggebruikers. 

Er zijn vele soorten verlichting. De traditionele verlichting met dynamo/ naafdynamo en oplaadbare verlichting voor de racefiets/ mountainbike. 

Hoeveel lumen heb ik nodig?

Veel klanten stellen ons de vraag hoeveel lumen ze nodig hebben om fatsoenlijk te kunnen fietsen. Het aantal lumen zegt slechts iets over de hoeveelheid licht dat de lamp kan uitstralen. Hoe breder de verlichting straalt hoe minder ver dat de verlichting komt. Het is dus van belang om op voorhand te weten waar u met de verlichting grotendeels zult fietsen. Als een lichtbundel te geconcentreerd is ziet u maar een klein verlicht punt voor u. Dat is ook niet ideaal. 

De verlichting die wij in ons assortiment hebben opgenomen hebben een goede verhouding tussen de breedte en de afstand dat ze kunnen stralen. 

Verlichting met 500 - 750 lumen zijn goed voor gebruik op de fiets. Belangrijker is de grote en kwaliteit van de interne accu. Zo kunt u beter een lamp aanschaffen met iets meer lumen en een goede accu, zodat u in een eco-stand langer kunt genieten van een goed verlichte weg voor u. 

Wij hebben verlichting van de volgende merken: 

Deze website maakt gebruik van cookies.