2400 m² winkelplezier
Alle grote merken op voorraad
Shimano Service Center
Deskundig advies en uitstekende service

MENU

×

Speed-pedelecs
Een speed-pedelec lijkt vanaf de buitenkant veel op een gewone E-bike. Het grote verschil is dat de ondersteuning niet bij 25 km/u wordt afgebouwd, maar doorgaat tot 45 km/u. Daarom geldt vanaf begin 2017 een helmplicht voor de bestuurder van een Speed-pedelec.

Daarnaast zijn er nog enkele aanvullende eisen:

-Een WA-verzekering voor de fiets is verplicht.

-De minimale leeftijd is 16 jaar en je moet in het bezit zijn van het rijbewijs AM.

-De fiets moet een geel kenteken hebben.

Wij hebben van onderstaande A-merken Speed-pedelecs in de winkel staan:

Stromer: de Zwitserse Speed-pedelec

Het is waar: de Zwitsers bouwen geen auto’s. Maar bij Stromer bouwen ze iets beters: Speed-pedelecs. De Speed-pedelecs van Stromer hebben een onovertroffen bereik, vermogen en zijn enorm veelzijdig. Bovendien zijn ze niet alleen milieuvriendelijk, maar ook stijlvol en elegant. Ervaar de nieuwe norm voor stadsvervoer met Stromer Speed-pedelecs. 

 

Riese en müller: een Duitse speed-pedelec

Riese en Müller heeft verschillende speed-pedelecs waaronder de Nevo, (super)Charger, Cruiser, Roadster en de Delite met een performance speed motor voor hoge snelheden en is leverbaar met een enkele of dubbele accu á 500 Watt. Deze modellen zijn voorzien van de enviolo/nuvinci naaf die met gemak bergachtige gebieden beklimt. Door de vele keuze in modellen zit er bijna altijd wel een model tussen die bij u past.

 

Helmplicht

Vanaf 2017 geldt een helmplicht voor Speed-pedelec-gebruikers, niet voor normale e-bike-gebruikers. Want de wetgever ziet een Speed-pedelec (een e-bike met een hogere ondersteunde topsnelheid) als een bromfiets.

De Speed-pedelec helm is een speciaaal ontworpen fietshelm die een groter deel van het hoofd beschermt.

Op de eerste etage vindt u onze Speed-pedelecs. 

Deze website maakt gebruik van cookies.