2400 m² winkelplezier
Alle grote merken op voorraad
Shimano Service Center
Deskundig advies en uitstekende service

MENU

×

Fietsschoenen

Om uw kracht optimaal over te kunnen brengen op de pedalen zijn fietsschoenen een absolute pre. Voor de racefietsen en mountainbikes wisten we dat al, maar steeds vaker zien we ook de recreatieve fietser overstappen naar de fiets- wandelschoen combinatie. 

Ook als u liever (nog) niet wilt inklikken hebben we voldoende fietsschoenen naar keuze.

In ons assortiment schoenen hebben we de volgende merken opgenomen:

Als u nieuwe schoenen koopt en u fietst met een klik- pedaal, vergeet u dan geen plaatjes te kopen. Deze worden niet bij uw schoenen geleverd namelijk. Wij verkopen pedalen + plaatjes van:

Welke keuzes kunt u allemaal maken?

  • Race- schoenen

Dé bekende wielrenschoenen. Binnen deze categorie schoenen is de keuze uit verschillende zolen (met of zonder carbon), kleuren en maten te maken en is er verschil tussen dames en heren schoenen. Van een veterschoen tot een boa systeem. Wij hebben in iedere prijsklasse een ruim aanbod race- schoenen. 

  • MTB- schoenen

Veel mountainbikers kiezen voor een schoen met klik- pedaal. Zit u liever niet ingeklikt, dan zien we dat de zogenoemde 'flat-pedals' een andere veelgekozen combinatie is. Daarbij is het formaat van uw pedaal aanzienlijk groter (langer & breder) waardoor uw krachtsoverbrenging beter wordt. 

De grootste verschillen tussen MTB- schoenen voor klikpedalen en flat- pedals is de zool. Met de MTB- schoen voor klikpedalen kunt u plaatjes monteren en lijkt de onderkant op een voetbalschoen met noppen. Bij een schoen voor flatpedals lijkt de onderkant meer op een sportschoen, waarbij lopen ook beter gaat omdat de zool een stuk flexibeler is. 

Net als bij de race- schoenen is bij de MTB schoen een ruime keuze in type zolen, kleuren en maten. Wij hebben in iedere prijsklasse een ruim aanbod MTB- schoenen. 

  • Fiets- wandelschoen (trekking)

Fiets u recreatief ook behoorlijke afstanden of gaat u op fietsvakanties? Dan zijn fiets- wandelschoenen ideaal. Ze zijn multifuncionteel en u kunt ze combineren met klikpedalen. Deze schoenen zijn speciaal ontworpen dat u er ook fatsoenlijk mee kunt wandelen. De schoenplaten zijn verzonken in de zool zodat u deze niet opmerkt tijdens het wandelen. 

  • Winter- fietsschoenen

Bent u iemand die in de wintermaanden graag doorfietst? Dan zijn de winter- fietsschoenen voor u de perfecte schoenen. Ze zijn wind- en waterdicht waardoor u zonder problemen de koude winterdagen kunt doorrijden. Overschoenen zijn bij deze winterschoenen niet meer nodig, want de winterschoenen zijn goed geisoleerd en blijven tevens ook goed ventileren. 

Is een winterschoen u net iets teveel van het goede, dan kunt u ook overwegen overschoenen aan te schaffen. Voor meer informatie over overschoenen klik hier.

Deze website maakt gebruik van cookies.