2400 m² winkelplezier
Alle grote merken op voorraad
Shimano Service Center
Deskundig advies en uitstekende service

MENU

×

Racefietsen
Bij Kroone Liefting hebben we een ruim assortiment racefietsen. Bent u een beginnend wielrenner of een doorgewinterde fietser? We hebben voor ieder persoon een passende racefiets. Van een instapmodel tot een high-end wedstrijd racefiets, tijdritfiets of triatlon fiets. Ook kunnen we een racefiets geheel opbouwen naar uw eigen voorkeur. Het aanschaffen van een nieuwe racefiets vergt tijd en aandacht. Iets wat bij ons centraal staat bij persoonlijk advies in de zoektocht naar uw nieuwe racefiets.  

Er zijn veel verschillende soorten racefietsen. Maar welk type racefiets past nu het beste bij u? Het is belangrijk om op voorhand goed geïnformeerd te worden wat de eigenschappen zijn van ieder type racefiets. 

Één van de eerste vragen die u zichzelf kunt stellen; waar wenst u de racefiets voor te gaan gebruiken? Bent u beginnend fietser en liggen uw doelstellingen voornamelijk op het maken van kilometers in de omgeving, of bent u een gevorderde fietser die zijn grenzen wil verleggen op de bekende Europese beklimmingen?

Of heeft u liever ook de mogelijkheid om met uw racefiets onverharde wegen te kunnen rijden? Dan zijn cyclocrossfietsen, gravelbikes of de comfort racefietsen iets voor u. 

Naast advies kunt u op ons adres ook terecht voor bikefitten. De Bikefitter, zit bij ons inpandig als onafhankelijke bikefitter. Hij werkt met de meest geavanceerde meetinstrumenten om uw positie op de racefiets, mountainbike of normale fiets te optimaliseren. De bikefitter bevindt zich op de eerste verdieping in onze winkel. 

Ons aanbod racefietsen vindt u op de eerste etage, wij verkopen de merken:

Wat voor soort racefietsen zijn er te krijgen?

  • Racefietsen - Performance-

Een echte snelheidsduivel, die zo snel mogelijk van A naar B wilt fietsen? Daar zijn deze aero racefietsen speciaal voor ontworpen. De vormgeving is gestroomlijnd en het materiaal is voornamelijk van carbon. Hierdoor haal je makkelijker hoge snelheden zonder dat dit nadelig wordt voor uw stuurgedrag. 

Om uw meest optimale zitpositie te bepalen op de aero racefietsen adviseren we altijd een gespecialiseerde bikefitting te doen. Wij hebben inpandig “De Bikefitter” waarin we de samenwerking opzoeken om u als persoon optimaal op uw fiets te positioneren. 

  • Racefietsen -Endurance-

Bent u op zoek naar een nieuwe racefiets om op een ontspannen manier uw kilometers te maken? Dan bestaan er comfort racefietsen. Op het eerste oog zijn deze comfort racefietsen niet anders dan alle anderen. Echter, de geometrie is totaal anders. De comfort racefietsen hebben vaak een iets kortere bovenbuis lengte en is het stuur iets hoger gepositioneerd. Daardoor zit u meer rechtop dan de sportievere racefietsen, en dat voelt direct vertrouwd. Veel beginnende wielrenners kiezen voor de comfort racefietsen. De comfort racefietsen zijn er compleet te verkrijgen voor onder de €1000,-.  

  • Tijdritfietsen

Hard rijden, het liefst alleen. Een echte tijdrijder is specialist om langdurig af te kunnen zien en kent zijn grenzen als géén ander.  Tijdritfietsen worden gebruikt met triatlon, tijdritten (met wielrennen) of als u zelf graag hard fietst. 

  • Gravelbikes 

Bent u een avonturier die zijn ritje niet alleen op verharde wegen wil uitstippelen? Maar u geniet wel van de snelheid van de racefiets? Dan bestaan er tegenwoordig gravelbikes. Gravelbikes bieden de mogelijkheid om bredere banden te monteren (met profiel) waardoor u in staat bent met gravelbikes over bospaden/ grindpaden of andere onverharde wegen te fietsen.   

Gravelbikes hebben wat weg van cyclocross fietsen, maar kennen een heel ander rijgedrag. De Gravelbikes bieden meer comfort en zijn robuuster. De Gravelbikes zijn veelzijdig en worden ook gebruikt voor woon- werkverkeer. 

  • Cyclocrossfietsen

De cyclocrossfietsen zien we steeds meer terugkomen. Als u in de zomermaanden op uw racefiets rijdt, kunt u in ze wintermaanden overstappen op een cyclocrosfiets. Matthieu van der Poel klinkt u wellicht bekend in de oren. Een acrobaat op de fiets en een geweldige sportman.

Cyclocrossen is iets waar Nederlanders de afgelopen decennia goed in hebben meegedaan en nog steeds mee doen. De geometrie van cyclocrossfietsen sluiten aan op de sportieve racefietsen.

Ondanks dat u op sportieve wijze door het bos kunt ‘crossen’, zijn cyclocrossfietsen anders dan mountainbikes. Mede door de smallere banden kost het u iets meer moeite om door mulle ondergrond te komen. Cyclocrossen draagt bij aan het verbeteren van uw fiets- en stuurtechniek. Cyclocrossfietsen bieden een leuke variatie ten aanzien van uw racefiets.  

  • Baanfietsen

Deze speciaal ontworpen fietsen zijn gemaakt voor op een wielerbaan. De baanfiets wijkt af van de racefiets als het gaat om versnellingen en remmen. In het baanwielrennen wordt gereden zonder remmen en met slechts één vaste versnelling. Spannend horen we u denken, maar u bent er zo aan gewend. De wielerbanen staan bekend om het feit dat ze hoge steile bochten hebben en gemaakt zijn van hout of beton. In Alkmaar hebben we bijvoorbeeld een prachtige wielerbaan van hout waar we regelmatig clinics geven voor beginners want de baanwielersport is voor veel mensen onbekend terrein. 

Op zoek naar een baanfiets? Wij hebben in de winkel baanfietsen van het merk Ridley, en zijn te verkrijgen in aluminium en carbon. 

Deze website maakt gebruik van cookies.