2400 m² winkelplezier
Alle grote merken op voorraad
Shimano Service Center
Deskundig advies en uitstekende service

MENU

×

Campagnolo introduceert Ekar 1 x 13 speed

...En wij hebben een demo fiets staan!

 

The next-generation 1x13 gravel drivetrain. 
The world’s lightest gravel groupset (2.385 g): 
reliable, durable & fast. Born hard so you can ride easy


BORN ON MT EKAR: Net als Campagnolo’s eerste baanbrekende innovatie, de quick-release waarvoor het idee ontstond op de Passo Croce D’aune beklimming, is de nieuwe innovatieve EKARTM gravel groep geboren op een andere klim dicht bij het hoofdkantoor van Campagnolo: Mont EKAR. 

Op Mont EKAR maakt het asfalt plaats voor onverharde paden en sporen. De beklimming en afdaling van de klim verandert met de seizoenen, en rit voor rit. Mt Ekar representeert de ‘spirit’ van het rijden op gravel en staat voor avontuur en vrijheid.

EKARTM 1x13-speed levert een wijde range van versnellingen met een nauwe ratio zonder compromissen. Met drie cassette opties: 9-36T, 9-42T, en 10-44T en vier mogelijkheden voor tandwielbladen: 38, 40, 42, en 44t levert EKAR versnellingen voor iedere fietser. Ongeacht de stijl van gravel rijden, cadans of snelheid: EKARTM is klaar voor ieder avontuur! 

 

 

 

EkarTM achterderailleur
Het nieuwe design van de EkarTM achterderailleur is specifiek ontworpen voor gravel. De 1x13-speed aandrijving heeft een volledige range van versnellingen met korte, gelijkmatig verdeelde versnellingen voor verschillende trapfrequenties.

De basis hiervan is de sterke, doch lichte en efficiënte achterderailleur. 
De combinatie van meer dan 70 bewegende onderdelen, gemaakt van full carbon fiber, carbon versterkt met polyamide en geanodiseerd aluminium met roestvrij stalen bouten, overtreft alle verwachtingen voor all-road gebruik. 

 


EkarTM cassettes
13 tandwielen maken de logica van het 1x systeem mogelijk. De introductie van de innovatieve 9t sluitring zorgt ervoor dat de cassettes geschikt zijn voor alle soorten wegen. Deze combinatie zorgt voor een breed scala aan versnellingsmogelijkheden. De opbouw van de cassettes:

9-36: 9-10-11-12-13-14-16-18-20-23-27-31-36
9-42: 9-10-11-12-13-14-16-18-21-25-30-36-42
10-44: 10-11-12-13-14-15-17-19-22-26-32-38-44

De nieuwe cassettes bestaan uit twee delen om staalsterkte te combineren met gewichtsbesparing. De cassette wordt gemonteerd op de nieuwe N3W body, die onder andere terug te vinden is op de nieuwe Shamal Carbon wielset. 


 

EkarTM Crankset 
De 1x crankset is een cruciaal element in de nieuwe gravel groepset. De carbon crankset is licht van gewicht, simpel en biedt zekerheid. Doordat er geen gebruik wordt gemaakt van een voorderailleur zijn er geen onnodige bewegende delen meer waar vaak veel vuil tussen komt te zitten tijdens het off-road rijden. One-By (1x) is the way to go!

De crankset is gemaakt van een staal/aluminium as met een polyamide carbon spider en UD-carbon crankarmen. De beschikbare cranklengtes zijn: 165mm, 170mm, 172,5mm en 175mm. De vier kettingbladen die gemonteerd kunnen worden zijn: 38, 40, 42 en 44t. De cranklagers en bottom bracket zijn ook vernieuwd. Deze maken gebruik van de ProTechTM technologie met een extra sealing die vocht en vuil buiten houden. 


EkarTM ergopowers
De nieuwe EkarTM ergopowers zijn gebaseerd op de huidige Campagnolo technologie maar aangepast voor de meest veeleisende off-road omstandigheden. De vorm en aangepaste rubbers zorgen voor extra comfort. De positie van de rem- en schakelhendels is aan te passen waardoor ze makkelijk te personaliseren zijn.

De aangepaste duimschakelaar zorgt ervoor dat de versnellingen eenvoudig te bedienen zijn vanuit de beugels. Door het Ultra-ShiftTM systeem is het mogelijk om tot drie tanden tegelijk op te schakelen en krans per krans af te schakelen. 


EkarTM ketting 
De ketting is, natuurlijk, een vitaal element in de nieuwe groepset. De nieuwe C13 ketting met Nikkel-Teflon coating is specifiek ontworpen om perfect te functioneren met de 13-speed cassettes en bladen. Ondanks dat het Campagnolo’s smalste ketting ooit is, zijn er geen compromissen gedaan wat betreft sterkte en betrouwbaarheid.

De nieuwe EkarTM ketting komt er in twee opties: met een klassieke kettingpin of met een C-LinkTM. 


EkarTM remsysteem 
Het Ekar remsysteem is gebaseerd op Campagnolo’s alom geprezen hydraulische schijfremmen welke verder zijn gefinetuned voor gravel en off-road gebruik. Zo wordt er gebruik gemaakt van nieuwe, enkel voor EkarTM, geschikte mineraal olie. Net als bij de weggroepsets is het mogelijk om voor zowel 140 als 160mm rotors te kiezen.

 

Deze website maakt gebruik van cookies.