2400 m² winkelplezier
Alle grote merken op voorraad
Shimano Service Center
Deskundig advies en uitstekende service

MENU

×

Mountainbikes

Bent u opzoek naar een fiets om op elk terrein uit de voeten te kunnen? Dan is een mountainbike de beste keuze. 

Bij Kroone Liefting vindt u een breed aanbod MTB’s. Carbon en alluminium, 29-er of 27.5 wielmaten, MTB’s voor de beginner, maar ook full suspensions voor het echte ruige werk. 

Ook hebben we E-MTB’s bij Kroone Liefting.

Ons aanbod mountainbikes vindt u op de eerste etage, wij verkopen de merken:

Welk soort mountainbikes zijn er?

  • Hardtail Mountainbikes

Rijdt u voornamelijk op vaste routes, toertochten of marathons? Dan wordt veelal de keuze gemaakt op de traditionele mountainbike. Hardtail zegt het eigenlijk al, een vast frame (zonder vering) met een geveerde voorvork. 

Bij Kroone liefting hebben we hardtails van aluminium en carbon. We hebben mountainbikes met wielmaten 29-er en 27.5 inch wielmaten. Welke wielmaat het beste bij u past hangt af van wat u ermee gaat doen maar ook wat uw lengte is. 

  • Full Suspension Mountainbikes

Is een Hardtail mountainbike u iets te stijf en zoek u meer comfort? Of zoekt u een fiets waar u ook mee in de bergen kunt fietsen? Dan is een Full Suspension mountainbike wellicht de juiste keuze. 

Bij een Full Suspension heeft u voor- en achtervering. Deze vangen de grootste klappen op als u over ruig terrein fietst. Dit biedt u niet alleen veel comfort maar zorgt er vooral voor dat uw achterwiel in contact blijft met uw ondergrond. Op deze manier kunt u uw kracht blijven overbrengen zonder dat uw achterwiel gaat stuiteren op een slechte ondergrond. 

De Full Suspensions zijn verkrijgbaar in aluminium en carbon, en in de wielmaten 29-er en 27.5 inch.

  • Dames Mountainbikes

De dames mountainbikes zijn verkrijgbaar in hardtail en full suspension fietsen. Grootste verschil met een normale "heren" mountainbike is dat de afstand van het zadel naar het stuur korter is. Verder zijn ze afgemonteerd met een smaller stuur en dames zadels. Afhankelijk van uw lengte zijn dames mountainbikes verkrijgbaar in de wielmaten 29-er en 27.5 inch. 

  • Kinder Mountainbikes

Mountainbikes zijn erg populair bij kinderen. Ze zijn stoer, kunnen een stootje hebben en rijden ook nog eens makkelijk.  Ideaal om samen met vriendjes of met ouders door de bossen te rijden. Natuurlijk zijn deze fietsen ook geschikt om mee naar school te rijden. 

We hebben verschillende mountainbikes voor kinderen in de wielmaten 27.5 inch, 24 inch en 20 inch verdeeld over verschillende prijsklasses. 

  • E-MTB

Elektrische mountainbikes zijn uitermate geschikt voor mensen waarvan hun stuurmanskunsten beter zijn dan de conditie. Pure onzin!

De belangrijkste voordelen van een e-mountainbike zijn dat u met meer gemak door lastige terreinen heen komt of die snelle groep beter kunt bijhouden. Mede door het gebruik van de middenmotoren geeft het e-biken door het bos een hele nieuwe dimensie aan het mountainbiken. De e-mtbs zijn te verkrijgen in full suspensions en hardtails. 

Deze website maakt gebruik van cookies.