Mountainbikes

De oorsprong van mountainbiken gaat terug naar de jaren 70 en is ontstaan in Californië, USA. De bedenkers van de mountainbike zijn Gary Fisher, Tom Ritchey, Keith Bontrager (Trek) en Charlie Cunningham. Deze namen bestaan als (fiets-) merknaam nog steeds.

In het begin brachten zij hun omgebouwde ‘mountainbikes’ naar de top van een hoge berg in Californië, om zo met een volle snelheid naar beneden te denderen. Hun omgebouwde fietsen werden aangepast met onderdelen van motorfietsen en brommers. Ze hadden slechts een paar versnellingen, brede banden en een terugtraprem.

De mountainbikers vonden het daarna ook tijd worden om bergop te fietsen. Hiervoor probeerden ze de fietsen lichter te maken en werden ze uitgevoerd met meer versnellingen. In 1977 werd dan ook de eerste échte mountainbike gebouwd.

Tegenwoordig is er een enorm aanbod aan mountainbikes, met elk zijn specifieke kenmerken voor elke discipline; Full carbon racers van 8 kilo, tot downhill bikes met meer dan 200mm veerweg.

Bij Kroone Liefting vind u een breed aanbod MTB’s. Carbonnen 29-ers, MTB’s voor de beginner, maar ook full suspensions voor het wat ruigere werk. Laatste innovatie in de vorm van E-MTB’s zijn ook verkrijgbaar bij Kroone Liefting.

Standaard krijgt u bij aankoop van een nieuwe MTB twee servicebeurten om uw MTB in optimale conditie te houden.

De 2017 collectie in een nieuwe presentatie. Meer keuze in meer variatie. Kom zeker even langs om te kijken! Op de foto: de Cube mountainbikes.

Geplaatst door Rijwielhandel Kroone Liefting op woensdag 8 februari 2017

Wij hebben van onderstaande merken mountainbikes in de winkel staan:

Shimano Service Center

Openingstijden

Zondag en Maandag Gesloten
Dinsdag – Donderdag 8:30 – 18:00
Vrijdag 8:30 – 21:00
Zaterdag 8:30 – 17:00

Adres

Rijwielhandel Kroone Liefting
Rijksweg 137
1906 BG Limmen
Tel algemeen: 072 5051239
Tel werkplaats: 072 5052269

ANWB fietsverzekering

Kroone Liefting op Facebook

Korting voor lechampion leden

Het laatste nieuws

Recente aanbiedingen