E-bikes

De elektrische fiets of E-bike is de laatste jaren enorm populair geworden, bij jong en oud. Het is met de E-bike mogelijk geworden om een grotere afstand te overbruggen zonder daarvoor extra inspanning te leveren.
U bent gezond en verantwoord onderweg. Fietsen op een E-bike wordt niet voor niets beschouwd als één van de grootste vernieuwingen in mobiliteit van dit moment.
Ideaal voor woonwerkverkeer als alternatief voor de auto, maar ook ideaal voor een ontspannen fietstocht in het weekend of een snelle boodschap.

Fietsen met trapondersteuning gaat ook met tegenwind of heuvelop, vederlicht en stil. Een prima reden om eerder, vaker en langer de fiets te pakken.

Inmiddels heeft 40 procent van alle fietsen die worden verkocht, trapondersteuning.

E-bikes, elektrische fietsen of pedelecs

Bijna iedereen in Nederland noemt een fiets met elektrische trapondersteuning een E-bike. Vrijwel elke elektrische fiets die op dit moment verkocht wordt is echter een zogenaamde ‘Pedelec’ (Pedal Electric Cycle). Deze elektrische fiets werkt in combinatie met spierkracht en geeft alleen een ondersteuning. De gebruiker kan deze elektrische hulpmotor activeren door de fiets met spierkracht voort te bewegen.

De pedelec is de meest voorkomende elektrische fiets in Nederland en in de volksmond slaan de termen elektrische fiets en E-bike dan vaak ook op de pedelec.
De E-bikes welke bij Kroone Liefting verkocht worden zijn fietsen met trapondersteuning.

Een E-bike mag volgens de Nederlandse wet niet sneller gaan dan 25km/uur. Hij valt dan ook binnen de fietswetgeving dus een helm- of verzekering is niet verplicht. Wij raden echter een fietsverzekering wel aan.

Kort samengevat:

  • Een E-bike (pedelec) is fiets met trapondersteuning. Als u niets doet, staat u stil. De maximum snelheid 25 km/uur en het vermogen van de motor is maximaal 0,25 kW.

 

Shimano Service Center

Openingstijden

Zondag en Maandag Gesloten
Dinsdag – Donderdag 8:30 – 18:00
Vrijdag 8:30 – 21:00
Zaterdag 8:30 – 17:00

Adres

Rijwielhandel Kroone Liefting
Rijksweg 137
1906 BG Limmen
Tel algemeen: 072 5051239
Tel werkplaats: 072 5052269

ANWB fietsverzekering

Kroone Liefting op Facebook

Korting voor lechampion leden

Het laatste nieuws

Recente aanbiedingen