2400 m² winkelplezier
Alle grote merken op voorraad
Shimano Service Center
Deskundig advies en uitstekende service

MENU

×

Fiets laten coaten
U kunt ook uw fiets laten “coaten” bij Kroone Liefting. Coaten? Ja, dit heeft wellicht wat meer uitleg nodig.

Met de hydrofobe coating van Proteam Bicycle Care, zal vuil zich niet meer hechten aan het frame. Daarmee wordt uw fiets dus water- en vuilafstotend. Het werkt als een soort waxlaag, maar is veel duurzamer en dringt dieper door in de poriën van de lak. Het zorgt er niet alleen voor dat vuil niet kan hechten, maar ook dat je lak langer goed blijft.

Eigenaar van dit merk, Ron Lute, komt uit de auto-industrie. Als fervent fietser bedacht hij dat die mooie coatings dit hij gebruikt in de auto industrie, ook best wel eens geschikt zouden konden zijn voor zijn eigen fietsen. Het bleek enorm te werken en zo ontstond zijn bedrijf, Proteam Bicycle Care.

"Na het laten coaten met Proteam Bicycle Care heb ik nog nooit zo makkelijk mijn strandracer onderhouden, zand en zout blijft niet meer zitten en spoel ik heel gemakkelijk af!" - Chris Kool uit Egmond-Binnen

Hydrofobe coating
Hydrofobe coating komt ook in de natuur voor. Bladeren van bomen en planten stoten water af waardoor druppels er vanaf stromen. Dit noemen we het afparelend-effect.

Deze eigenschap bootsen we na met de Proteam Hydro Coating op basis van siliciumdioxide. Oppervlakken die behandeld zijn met deze coating zijn dus sterk waterafstotend, minder gevoelig voor vervuiling en dus eenvoudig schoon te houden.

Door bepaalde functionele groepen in te bouwen in de siliciumdioxide is het mogelijk deze stof chemisch te laten binden met bepaalde specifieke oppervlakken. Onze coating is de eerste en enige die specifiek voor fietsen is ontwikkeld.

Wat kost het coaten van uw fiets?
De kosten voor het professioneel aanbrengen van de coating kost €100,- per fiets. Dit is exclusief schoonmaakkosten van de fiets.

Deze website maakt gebruik van cookies.