Dimension Data geeft via Zwift een contract weg

Dimension Data geeft via Zwift een contract weg

In navolging van vrouwenploeg Canyon-Sram geeft ook Dimension Data via Zwift een contract weg. In samenwerking met Zwift Academy gaat de Zuid-Afrikaanse wielerploeg op zoek naar wielertalent. Als je dus stiekem droomt van een bestaan als profwielrenner is dit je kans.. Eén kanttekening: je moet wel jonger zijn dan 23 jaar.

Wat is Zwift?

In het kort: Zwift is een relatief nieuwe fietstrainersoftware met een online fietswereld. Klinkt saai? Verre van! Ondanks dat Zwift pas sinds oktober 2014 online is (in eerste instantie als gesloten beta, sinds half mei 2015 als open beta voor iedereen en sinds oktober 2015 als officiële versie), heeft het in een korte periode een groot aantal fans over de hele wereld weten te vergaren.

Trainingskamp in Kaapstad

Door middel van een zesweekse trainingsprogramma op Zwift, gemaakt door trainers en bestaande uit groepsritten en wedstrijden, wordt er een top-tien gemaakt van U23-renners. Zij mogen twee weken specifieker trainen om te kijken of zij het in zich hebben om profwielrenner te worden. De drie beste renners tussen de 19 en 21 jaar mogen met Dimension Data mee op trainingskamp naar Kaapstad, Zuid-Afrika. De winnaar ontvangt uiteindelijk een jaarcontract bij de opleidingsploeg van Dimension Data en mag op Continentaal niveau tonen of hij het in zich heeft om aan te sluiten bij de proftak.

Het online programma start op 1 september. De halve finales vinden plaats van 23 oktober tot en met 5 november. De finales worden van 13 tot en met 20 november in Kaapstad gehouden. Iedereen boven de 18 jaar mag meedoen, alleen krijgen de U23-renners de kans om voor de opleidingsploeg van Dimension Data te rijden. Inschrijven doe je hier.

Shimano Service Center

Openingstijden

Zondag en Maandag Gesloten
Dinsdag – Donderdag 8:30 – 18:00
Vrijdag 8:30 – 21:00
Zaterdag 8:30 – 17:00

Adres

Rijwielhandel Kroone Liefting
Rijksweg 137
1906 BG Limmen
Tel algemeen: 072 5051239
Tel werkplaats: 072 5052269

ANWB fietsverzekering

Kroone Liefting op Facebook

Korting voor lechampion leden

Het laatste nieuws

Recente aanbiedingen