2400 m² winkelplezier
Alle grote merken op voorraad
Shimano Service Center
Deskundig advies en uitstekende service

MENU

×

Bedrijfsfietsenplan

Met het Nationale Fietsplan / Bedrijfsfietsen Nederland kunnen werknemers op een fiscaal vriendelijke manier een nieuwe fiets aanschaffen. De werknemer betaalt de fiets met brutoloonbestanddelen.

Kroone Liefting doet mee aan alle fietsplannen van organisaties (Nationale Fiets Projecten / Nationale Fietsplan / Bedrijfsfietsen Nederland B.V.), maar ook aan fietsenplannen welke uw werkgever persoonlijk heeft opgesteld.

Per 1 januari 2015 treedt de werkkostenregeling (WKR) in werking. De werkgever mag – binnen de WKR – 1,2% van haar totale brutoloonsom gebruiken voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan haar werknemers. Daar valt de ‘fiets van de zaak’ onder, maar ook bijvoorbeeld een abonnement van de sportschool (bedrijfsfitness), kerstpakketten of bedrijfsuitjes.

Met de introductie van de WKR is een aantal belangrijke basisregels met betrekking tot secundaire arbeidsvoorwaarden gewijzigd:

· Alle aparte regels voor het onbelast verstrekken en vergoeden vervallen. Het onbelast verstrekken en vergoeden van secundaire arbeidsvoorwaarden valt per 1 januari 2015 onder de WKR.

· De kosten van de aanschaf van secundaire arbeidsvoorwaarden vallen binnen het WKR-budget
(1.2% van de totale brutoloonsom).

· De werkgever bepaalt – zoals gewend – het aanbod van secundaire arbeidsvoorwaarden, maar nieuw is dat de werkgever ook bepaalt welke bedragen daarvoor worden aangewend, wie hiervoor in aanmerking komt en hoe vaak de aanschaf gedaan mag worden. U kunt de fiets dus fiscaal aantrekkelijk blijven aanbieden.


Wij adviseren u om u vooraf goed op uw werk te laten informeren.

Fiets van de zaak

Overige informatie kan op onderstaande drie website gevonden worden.

www.bedrijfsfietsennederland.nl

www.nationalefietsprojecten.nl

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies.